Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.
Przebieg procesu produkcji
25
Zdający gotował jaja od zimnej wody
3
Zdający wykonał obróbkę wstępną ziemniaków i pieczarek - umył ziemniaki przed obraniem
3
Zdający smażył kotlety od gorącego nie dymiącego tłuszczu
3
Zdający gotował ziemniaki od wrzącej wody
3
Zdający zgłosił rezultat pośredni (ugotowane i obrane jaja)
5
Zdający mył ręce przed przystąpieniem do pracy i w sytuacjach koniecznych
3
Zdający do sporządzania zawiesiny używał trzepaczki rózgowej
3
Zdający dbał o porządek na stanowisku pracy podczas wykonywania zestawu obiadowego-drogi czyste nie krzyżowały się z brudnymi
2
Rezultat 1. Kotlety z jaj
20
Kotlety mają porównywalną wielkość, okrągły kształt
4
Usmażone kotlety mają złotobrązową skórkę, nie są przypalone
4
Kotlety mają jednolity przekrój, składniki są równomiernie wymieszane
4
Kotlety nie rozpadają się, nie są surowe
4
Kotlety są dosolone, nie za słone, nie za pieprzne
4
Rezultat 2. Ziemniaki z wody
16
Ziemniaki są ugotowane, niesurowe
4
Ziemniaki nie są za słone- dosolone, nieprzypalone
4
Ziemniaki nie są rozgotowane
4
Ziemniaki są posypane koperkiem
4
Rezultat 3. Pieczarki w śmietanie
12
Potrawa jest dosolona, nie za słona
4
Gęstość pieczarek typowa dla potrawy – nie za rzadka, nie za gęsta
4
Śmietana nie jest zważona i bez widocznych grudek mąki
4
Rezultat 4. Naczynia i sztućce do ekspedycji potraw
9
Kotlety podane z ziemniakami na talerzach do dania zasadniczego
3
Pieczarki na talerzach zakąskowych
3
Dobrane sztućce – nóż i widelec stołowy duży
3
Rezultat 5. Wyporcjowane potrawy
18
Potrawy ułożone są w centralnej części talerza, brzegi talerza czyste
3
Kotlety wyporcjowane po 2 szt na jednym talerzu
3
Ziemniaki wyporcjowane z kotletem na jednym talerzu
3
Na każdym talerzu zakąskowym znajduje się porównywalna ilość pieczarek
3
Wyporcjowane potrawy są gorące lub ciepłe
6
Razem
100