Dodaj publikację
Autor
Małgorzata Marciniec
Data publikacji
2017-03-01
Średnia ocena
5,00
Pobrań
233

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Krzyżówka.
 Pobierz (doc, 39,0 KB)

Komentarze

Majkos17i, 2021-03-10, ocena:

Można odpowiedzi?

Podgląd treści

[pic]

Pytania
1. Surowiec, na którym mogą być podawane jaja sadzone jako zakąska?
2. Zakąska gorąca z sera, charakterystyczna dla kuchni szwajcarskiej?
3. Sporządzana z sera twarogowego do produkcji kanapek?
4. Jaja gotowane na półtwardo, obrane, owinięte plastrem polędwicy, ułożone na sałatce jarzynowej?
5. Zakąska gorąca z jaj, sporządzana z połówek jaj serwowanych w skorupce?
6. Obróbka cieplna, której najczęściej poddawane są jaja przygotowując zakąski?
7. Półstała, przeźroczysta masa, którą można pokryć gotowe „jaja nadziewane” w celu zabezpieczenia ich przed obsychaniem?
8. Minizakąski sporządzane z różnych składników, spinane wykałaczką?
9. Sos gorący służący do zapiekania jaj?
10. Ikra ryb jesiotrowatych służąca do dekoracji np. jaj nadziewanych?
11. Pospolity dodatek do zakąsek?

-----------------------
Krzyżówka - zakąski

Krzyżówka - zakąski

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11