Dodaj publikację
Autor
Anna Kryk-Łysak
Data publikacji
2018-02-07
Średnia ocena
0,00
Pobrań
65

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Opracowany w postaci planu dydaktycznego rozkład materiału dla technikum hotelarskiego z działalności recepcji.
 Pobierz (doc, 183,5 KB)

Podgląd treści


Plan dydaktyczny do programu nauczania dla zawodu technik hotelarstwa, 422402,
B. Cymańska-Garbowska, D. Witrykus, G. Wolak

Szkoła: Zespół Szkół Ekonomicznych im. A.J Vetterów
Zawód: technik hotelarstwa
Przedmiot: DZIAŁALNOŚĆ RECEPCJI
Rok szkolny: 2017/2018
Klasa I ( 4h*30tyg.= 120 godz.) Nauczyciel: Anna Kryk-Łysak

| | | | |Realizacja |Poziom wymagań| |
| | | | | |edukacyjnych | |
|Lp. |Dział programowy/temat zajęć edukacyjnych |Liczba godzin |Uszczegółowione cele kształcenia | | |Uwagi |
| | | |kod |Uczeń potrafi | | | |
|2.1 |GOŚCIE HOTELOWI 72 | | | |
|1. |Lekcja organizacyjna. | | |Uczeń potrafi wymienić działy programu nauczania, wyjaśnić na czym polegają | | | |
| |Omówienie programu nauczania, wymagań i |1 | |wymagania oraz zasady oceniania z przedmiotu, zaprezentować sposób korzystania z | | | |
| |kryteriów oceniania z przedmiotu. | | |podręcznika. | | | |
| |KONTAKTY INTERPERSONALNE W HOTELARSTWIE 29 | | | |
|2 |Misja hotelarstwa- oferowanie gościny |1 |TG.12.2(2)1 |określić podstawową misję hotelarstwa | |P | |
|3 |Model gościnności |1 |TG.12.2(2)1 |określić podstawową misję hotelarstwa | |P | |
|4 |Potrzeby człowieka i ich klasyfikacja |1 |TG.12.2(2)3. |określić potrzeby gości hotelowych | |P | |
|5 |Konfrontacja oczekiwań hotelarza i potrzeb |1 |TG.12.2(2)3. |określić potrzeby gości hotelowych | |P | |
| |gościa | |BHP(1)1; |rozróżnić oznakowanie bezpieczeństwa pomieszczeń i | |P | |
| | | | |urządzeń w obiekcie hotelarskim | | | |
|6 |Podział gości hotelowych ze względu na ich |2 |TG.12.2(2)3. |określić potrzeby gości hotelowych | |P | |
|7 |potrzeby - ćwiczenia | |TG.12.2(2)4. |dobrać oferty do potrzeb gości | |PP | |
|8 |Typy i temperamenty gości hotelowych |2 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
|9 | | | | | | | |
|10 |Opracowywanie charakterystyki potencjalnych |3 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
|11 |rodzajów – typów gości hotelowych- ćwiczenia| | | | | | |
|12 | | | | | | | |
|13 |Zasady komunikowania się z gośćmi |2 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
|14 |hotelowymi: | | | | | | |
| |komunikacja interpersonalna | | | | | | |
|15 |Komunikacja werbalna |1 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
|16 |Komunikacja niewerbalna |1 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
|17 |Bariery w komunikacji |2 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
|18 | | | | | | | |
|19 |Stosunki międzyludzkie i ich znaczenie w |1 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
| |pracy | | | | | | |
|20 |Savoir-vivre w kontaktach z gośćmi |2 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
|21 |hotelowymi | | | | | | |
|22 |Frustracje i depresje, pojęcie stresu |1 |TG.12.2(2)2. |rozróżnić rodzaje i typy gości hotelowych | |P | |
| |organizacyjnego | | | | | | |
|23 |Sposoby rozwiązywania konfliktów ...