Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.
labrador, 2023-04-05, ocena:
bardzo dobrze sprawdza wiedzę
wskaż mięsa smażone po angielsku
a antrykot i stek
b sznycel i bryzol
c medalion i filet
d befsztyk i rumsztyk
mięsa po wiedeńsku to ?
a smażone w dużej ilości tłuszczu
b gotowane a potem smażone saute
c mięsa wewnątrz krwiste
d gotowane a potem panierowane w cieście
mięsa duszone w drobnych kawałkach to ?
a medaliony i gulasz
b gulasz i paprykarz
c klopsy i pulpety
d zrazy i klops
grzanki wymieszane z bułką tartą stosuje się do wykończenia ?
a kotletów pożarskich
b sznycli ministerskich
c mięs po wiedeńsku
W skład kotletów pożarskich z mięsa drobiowego wchodzą:
a filet z kurczaka, przyprawy, jaja, bułka
b filet drobiowy, przyprawy, mąka , masło,
c mięso drobiowe mielone, bułka czerstwa, mleko, masło, żółtka, przyprawy i bułka tarta
d filet drobiowy, przyprawy, mąka , masło, mąka kukurydziana
Pulpety są potrawą
a gotowaną
b smażoną
c duszoną
d pieczoną
Bryzol jest potrawą
a gotowaną
b smażoną
c duszoną
d pieczoną
Medalion jest potrawą
a gotowaną
b smażoną
c duszoną
d pieczoną
formowany z filetu, okrągły, średnica 12-14cm, grubość 8mm, saute
a filet
b bryzol
c medalion
d kotlet
Knel to:
a potrawa z drobiu gotowanego
b gatunek kur
c ciasto naleśnikowe
d odmiana mięsnej masy mielonej z dodatkiem śmietany
Rolady drobiowe są potrawą
a gotowaną
b smażoną
c duszoną
d pieczoną
Paprykarz jest potrawą
a gotowaną
b smażoną
c duszoną
d pieczoną