Dodaj publikację
Autor
Anna Kupiec
Data publikacji
2022-06-22
Średnia ocena
5,00
Pobrań
49

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Test z mięs pieczonych, smażonych i duszonych.
 Pobierz (docx, 13,6 KB)

Komentarze

labrador, 2023-04-05, ocena:

bardzo dobrze sprawdza wiedzę

Podgląd treści

wskaż mięsa smażone po angielsku

a antrykot i stek

b sznycel i bryzol

c medalion i filet

d befsztyk i rumsztyk

mięsa po wiedeńsku to ?

a smażone w dużej ilości tłuszczu

b gotowane a potem smażone saute

c mięsa wewnątrz krwiste

d gotowane a potem panierowane w cieście

mięsa duszone w drobnych kawałkach to ?

a medaliony i gulasz

b gulasz i paprykarz

c klopsy i pulpety

d zrazy i klops

grzanki wymieszane z bułką tartą stosuje się do wykończenia ?

a kotletów pożarskich

b sznycli ministerskich

c mięs po wiedeńsku

W skład kotletów pożarskich z mięsa drobiowego wchodzą:

a filet z kurczaka, przyprawy, jaja, bułka

b filet drobiowy, przyprawy, mąka , masło,

c mięso drobiowe mielone, bułka czerstwa, mleko, masło, żółtka, przyprawy i bułka tarta

d filet drobiowy, przyprawy, mąka , masło, mąka kukurydziana

Pulpety są potrawą

a gotowaną

b smażoną

c duszoną

d pieczoną

Bryzol jest potrawą

a gotowaną

b smażoną

c duszoną

d pieczoną

Medalion jest potrawą

a gotowaną

b smażoną

c duszoną

d pieczoną

formowany z filetu, okrągły, średnica 12-14cm, grubość 8mm, saute

a filet

b bryzol

c medalion

d kotlet

Knel to:

a potrawa z drobiu gotowanego

b gatunek kur

c ciasto naleśnikowe

d odmiana mięsnej masy mielonej z dodatkiem śmietany

Rolady drobiowe są potrawą

a gotowaną

b smażoną

c duszoną

d pieczoną

Paprykarz jest potrawą

a gotowaną

b smażoną

c duszoną

d pieczoną