Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.
…………………………
………………………
……………………………………..
2.W jakim celu podaje się cytrynę do ostryg?.................................................................................................................
3.Dopasuj:
Skorupiaki Głowonogi Małże Ślimaki
Homary Kalmary Ostrygi Mule Ucho morskie Przegrzebki Mątwy Ośmiornice Langusty Raki Kraby Krewetki
4.Rozpoznaj.
………………………….. ………………………………… ………………………………. ……………………………
1.Podpisz sztućce i sprzęt. 3. Raki maślane to………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 4. Szyjki rakowe to…………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 5. W jakim okresie roku raki dostarczają najlepszego mięsa…………………………………………………………….. 6. Wymień trzy gatunki ślimaków jadalnych………………………………………………………………………………………………………………… 7. Przegrzebki to inaczej……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 8. Ucho morskie to inaczej…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 9. Czym różni się langusta od homara…………………………………………………………………………………………………………………………… 10. Matiasy to……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 11. Anchois to……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 12. Klipfisz to……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 13. Jak przechowywać ryby wędzone?............................................................................................................................... 14. Jak przechowywać konserwy rybne?........................................................................................................................... 15. Jak przechowywać świeże owoce morza?.................................................................................................................... …………………………………………………………………………………………………….………………………………………………………………………………. 16.Dlaczego owoce morza psują się szybciej niż ryby?....................................................................................................... …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 17.Rozpoznaj. ……………………………………………………. ……………………………. …………………………………………………………. ………………………….…………… ………………………………………. …………………………………………………. 1.Podpisz sztućce i sprzęt : …………………………. ………………………….. ………………………….. ……………………………………. ……………………………........ …………………………. ……………………………. …………………………….. ……………………….. ……………………………………….