Dodaj publikację
Autor
Magdalena Stemplewska
Data publikacji
2023-12-06
Średnia ocena
0,00
Pobrań
28

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Test zawiera zdjęcia owoców morza do rozpoznania, zdjęcia sprzętów do podawania owoców morza do rozpoznania, pytania dotyczące klasyfikacji owoców morza.
 Pobierz (pdf, 179,0 KB)

Podgląd treści

…………………………

………………………

……………………………………..


2.W jakim celu podaje się cytrynę do ostryg?.................................................................................................................

3.Dopasuj:
Skorupiaki Głowonogi Małże Ślimaki

Homary Kalmary Ostrygi Mule Ucho morskie Przegrzebki Mątwy Ośmiornice Langusty Raki Kraby Krewetki

4.Rozpoznaj.

………………………….. ………………………………… ………………………………. ……………………………

1.Podpisz sztućce i sprzęt. 3. Raki maślane to………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 4. Szyjki rakowe to…………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 5. W jakim okresie roku raki dostarczają najlepszego mięsa…………………………………………………………….. 6. Wymień trzy gatunki ślimaków jadalnych………………………………………………………………………………………………………………… 7. Przegrzebki to inaczej……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 8. Ucho morskie to inaczej…………………………………………………………………………………………………………………………………………… 9. Czym różni się langusta od homara…………………………………………………………………………………………………………………………… 10. Matiasy to……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 11. Anchois to……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 12. Klipfisz to……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… 13. Jak przechowywać ryby wędzone?............................................................................................................................... 14. Jak przechowywać konserwy rybne?........................................................................................................................... 15. Jak przechowywać świeże owoce morza?.................................................................................................................... …………………………………………………………………………………………………….………………………………………………………………………………. 16.Dlaczego owoce morza psują się szybciej niż ryby?....................................................................................................... …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 17.Rozpoznaj. ……………………………………………………. ……………………………. …………………………………………………………. ………………………….…………… ………………………………………. …………………………………………………. 1.Podpisz sztućce i sprzęt : …………………………. ………………………….. ………………………….. ……………………………………. ……………………………........ …………………………. ……………………………. …………………………….. ……………………….. ……………………………………….