Dodaj publikację
Autor
Magdalena Stemplewska
Data publikacji
2024-05-02
Średnia ocena
0,00
Pobrań
23

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Karta pracy zawiera szereg haseł i terminów dotyczących sposobu parzenia kawy, rodzajów napojów na bazie kawy oraz charakterystyki towaroznawczej. Zadaniem ucznia jest dopasowanie ich do siebie.
 Pobierz (pdf, 51,1 KB)

Podgląd treści

Dopasuj hasła.

SHEAKER

BRĄZOWY CUKIER

WYSOKA SZKLANKA

TYGIELEK

PALNIK

MLEKO, ESPRESSO, MLECZNA PIANA

ESPRESSO, MLEKO, MLECZNA PIANA

PODWÓJNE ESPRESSO

SKÓRKA CYTRYNOWA

ZBIORNIK NA WODĘ, KAWĘ I FILTR

GRAPPA, BRANDY, LIKIER

DODATEK GORĄCEJ WODY

Z LODAMI

ESPRESSO, CZEKOLADA, MLEKO

KAFEOL

SZEW

KOPI LUWAK

TRZEŚNIA

OWOC KAWY

IRISH COFFEE

KAWA PO TURECKU

DOPPIO

ROMANO

ARABICA

MAZAGRAN

EKSPRES PRZELEWOWY

FILIŻANKI P POJEMNOŚCI 10 – 20 CM3

KAWA MROŻONA

WYDŁUŻONY CZAS EKSTRAKCJI

ESPRESSO + MAŁA ILOŚĆ SPIENIONEGO MLEKA

ZIMNY NAPÓJ KAWOWY

WHISKY

NAJDROŻSZA KAWA NA ŚWIECIE

BRUZDA NA ZIARENKU KAWY

AMERICANO

CORRETTO

MOCHA

MACCHIATO

RISTRETTO

NAJPOPULARNIEJSZY GATUNEK KAWY

KAWA PO WENEZUELSKU

OLEJEK KAWOWY

SŁOMKA

KOSTKI LODU

3KROTNE PODNIESIENIE

KAWA PO ARABSKU

CAPPUCCINO

LATTE MACCHIATO

LUNGO

KAWA PO IRLANDZKU