Dodaj publikację
Autor
Magdalena Stemplewska
Data publikacji
2024-05-02
Średnia ocena
0,00
Pobrań
13

Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.

Karta pracy zawiera pytania dotyczące procedur składania zamówień na towary w zakładach gastronomicznych typu otwartego.
 Pobierz (pdf, 66,8 KB)

Podgląd treści

Karta pracy Zamówienia w gastronomii otwartej

1.Czy zakłady gastronomii otwartej muszą stosować się do Prawa Zamówień Publicznych podczas zakupu towarów i
usług? …………………

2.Kto dokonuje zamówień surowców w zakładach gastronomii otwartej?.......................................................................

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

3.Kto sporządza zapotrzebowanie na surowce w zgo?......................................................................................................

4.Jakie rodzaje umów może podpisać menager zgo z dostawcami :

…………………………………………………………………………… i …………………………………………………………………………………………………….

5.Zaopatrzenie bezpośrednie polega na zakupie towarów od:……………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

6. Zaopatrzenie pośrednie polega na zakupie towarów w:……………………………………………………………………………………..…..

7.Zakupy interwencyjne to:…………………………………………………………………………………………………………………………………………

8.Zamówienia na towary u dostawców składa się drogą ……………………………… lub ……………………………………………………

9.Zamawiający oczekują, że termin płatności za dostawę będzie wynosił…………………………………………………………………

10.Jakie sytuacje mogą spowodować natychmiastowe rozwiązanie umowy z dostawcami:…………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

11.Jakie wymagania HACCP dotyczą dostawców żywności:…………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

12.Dokumentem potwierdzającym dostawę jest……………………………………………………………………….

13.Jakie informacje zawiera harmonogram dostaw:……………………………………………………………………………………………………

Karta pracy Zamówienia w gastronomii otwartej

1.Czy zakłady gastronomii otwartej muszą stosować się do Prawa Zamówień Publicznych podczas zakupu towarów i
usług? …………………

2.Kto dokonuje zamówień surowców w zakładach gastronomii otwartej?.......................................................................

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

3.Kto sporządza zapotrzebowanie na surowce w zgo?......................................................................................................

4.Jakie rodzaje umów może podpisać menager zgo z dostawcami :

…………………………………………………………………………… i …………………………………………………………………………………………………….

5.Zaopatrzenie bezpośrednie polega na zakupie towarów od:……………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

6. Zaopatrzenie pośrednie polega na zakupie towarów w:……………………………………………………………………………………..…..

7.Zakupy interwencyjne to:…………………………………………………………………………………………………………………………………………

8.Zamówienia na towary u dostawców składa się drogą ……………………………… lub ……………………………………………………

9.Zamawiający oczekują, że termin płatności za dostawę będzie wynosił…………………………………………………………………

10.Jakie sytuacje mogą spowodować natychmiastowe rozwiązanie umowy z dostawcami:…………………………………….

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

11.Jakie wymagania HACCP dotyczą dostawców żywności:…………………………………………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

12.Dokumentem potwierdzającym dostawę jest……………………………………………………………………….

13.Jakie informacje zawiera harmonogram dostaw:……………………………………………………………………………………………………