Zaloguj się aby ocenić lub skomentować publikację.
Rozkład materiału nauczania i plan wynikowy z zajęć praktycznych
na rok szkolny 2010/2011
Dział: PRACOWNIA GASTRONOMICZNA
Specjalność: Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Klasa: III TG 6 godzin tygodniowo
Wg. Programu 2407 MriGŻ 1997.08.18
Nauczyciel prowadzący:......................
| | | |Orientacyjna liczba |
| |Lp. |NAZWA DZIAŁU |godzin - technikum |
| | |Wiadomości wstępne. |6 |
| |XXIV. |SPORZĄDZANIE POTRAW Z MLEKA I PRZETWORÓW |18 |
|KLASA| | | |
|III | | | |
| |XXV. |SPORZĄDZANIE POTRAW Z JAJ |12 |
| |XXVI. |SPORZĄDZANIE POTRAW Z KASZ |6 |
| |XXVII. |SPORZĄDZANIE POTRAW Z MĄKI |24 |
| |XXVIII. |SPORZĄDZANIE ZUP I SOSÓW GORĄCYCH |24 |
| |XXIX. |SPORZĄDZANIE POTRAW Z MIĘSA ZWIERZĄT RZEŹNYCH |24 |
| |XXX. |SPORZĄDZANIE POTRAW Z DROBIU |30 |
| |XXXI |SPORZĄDZANIE POTRAW Z PODROBÓW |12 |
| | |Godziny do dyspozycji nauczyciela |6 |
| | |RAZEM |162 |
|Nr |Godzi|Dział |STANDARDY EGZAMINACYJNE/WYMAGANIA EDUKACYJNE |KATEGORIA WYMAGAŃ |POZIOM WYMAGAŃ |SPOSOBY | |
|dzia|ny |programowy –| |KW |PW |SPRAWDZANIA | |
|łu i|przyj|tematy | | | |OSIĄGNIĘĆ | |
|tema|ęte |jednostek | | | | | |
|tu |do |metodycznych| | | | | |
| |reali| | | | | | |
| |zacji| | | | | | |
|XXIV|18 |SPORZĄDZANIE| | | | | |
| | |POTRAW Z | | | | | |
| | |MLEKA I | | | | | |
| | |PRZETWORÓW | | | | | |
|2. |3 | |Zastosowanie napojów mlecznych fermentowanych chłodniki, napoje | | | | |
| | | |mleczno – owocowe | | | | |
|3. |4 | |Sporządzanie potraw z produktów mlecznych odwodnionych, śmietany i śmietanki. Sery | | | | |
| | | |twarogowe, podpuszczkowe, topiony w produkcji gastronomicznej. | | | | |
| | | | | | | | |
|XXV |12 |SPORZĄDZANIE| | | | | |
| | |POTRAW Z JAJ| | | | | |
|2. |6 | |Wykorzystanie właściwości sklejających, spulchniających zagęszczających i emulgujących | | | | |
| | | |jaj w sporządzaniu różnych potraw. Dodatki do potraw z jaj, sposoby podawania i wydawania| | | | |
| | | |potraw z jaj. ścieżka edukacja prozdrowotna. | | | | |
| | | | | |
|XXVI|6 |SPORZĄDZANIE| | | | | |
| | |POTRAW Z | | | | | |
| …